Vesimattoharjoittelu

Mitä vesimattoharjoittelu on?

Hevosten vesikävely mielletään toipilashevosten kuntoukseen (mm. tuki- ja liikuntaelinvammojen ja leikkausten jälkeen) sopivaksi liikuntamuodoksi, mutta tietoisuus ja käyttö myös urheiluhevosten treenin monipuolistamiseen, muun liikunnan tueksi, vammojen ennaltaehkäisyyn ja palautteluun on nostanut suosiotaan. Lue lisää ja varaa aikasi!

Miten vesikävely toimii?

Vesikävelyssä etuna on veden vastus ja kannattelevuus, joilla saadaan ohjattua ja tuettua hevosen liikkumista oikealla tavalla ja mm. kevennettyä hevosen painoa ja sitä kautta jalkoihin kohdistuvaa rasitusta. Syvässä vedessä kävely on rankkaa treeniä, johon hevonen totutetaan hallitusti asteittain. Vesikävely tarjoaakin mahdollisuuden kontrolloituun tehokkaaseen liikuntaan, jossa minimoidaan treenissä syntyvät vammat, ja veden korkeutta ja kävelymaton nopeutta säätelemällä voidaan räätälöidä jokaiselle hevoselle sopiva treeni- tai kuntoiluohjelma. Ensimmäisellä vesikävelykerralla kartoitetaan mahdolliset ongelmat/ongelmien aiheuttajat ja tehdään suunnitelma niiden ratkaisemiseksi. Joskus tarvitaan pidempi, 5-10 kerran säännöllinen vesijumppajakso, jotta lihaksisto saadaan tasapainotettua. Myös intensiivinen 2-4vk tehojakso (4-5krt/vk) on joskus tarpeellinen.

Jos suurempia ongelmia ei vielä ole ehtinyt syntymään tai ei ole liikuntaelimistön vammoja, voi vesimattoilu olla mukavaa vaihtelua treeniin tai jos esimerkiksi pohjat ovat huonokuntoiset, voi vesimatolla käydä suorittamassa erilaisen, vaihtelevan harjoitteen.

Mihin vesikävely voi auttaa?

Vesilävelyn avulla voidaan vaikuttaa mm. selän ja nivelten liikkuvuuteen. Etuina mainittakoon myös suorituskyvyn kasvu, lihaksiston kehittyminen, sydän- ja verenkiertoelimistön toiminnan tehostuminen, liikkuvuuden tehostuminen, joustavuuden lisääntyminen, oikean liikkumisen tukeminen ja nivelten ja jänteiden rasituksen väheneminen.

Ota yhteyttä ja varaa aika

P. 040 525 3994 (ajanvaraus ma-pe klo 8-9)
pshevoshuolto@gmail.com
Piimäsjärventie 335,
38140 Sastamala